Yaşam

Glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye tanımı, nasıl yapılır?

Glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye Un içermeyen ve yapımı oldukça kolay bir tariftir. Kakao tozu ve bitter çikolatanın birleşmesiyle oluşan ağır çikolata tadı ve cevizin kavrulmuşluğuyla enfes bir tada sahiptir.

Glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye Un içermediğinden gluten hassasiyeti olanların ve sağlıklı beslenmeyi hedefleyenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir tariftir. Çıtır çıtır kabuğu ve ağır çikolata tadıyla hem görsel hem de lezzet olarak oldukça tatmin edicidir.

Haber7.comSağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak keyifle tüketeceğiniz gibi aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olarak da düzenli olarak yaptıracaksınız. glutensiz çikolatalı cevizli kurabiyeTanımını sizin için araştırdık.

İşte adım adım glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye tarifi…

GLUTENSİZ ÇİKOLATA CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

Glutensiz Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

  • 336 gram pudra şekeri
  • 90 gram kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 125 gram ceviz, kabaca doğranmış
  • 85 gram bitter çikolata (kabaca doğranmış)

Glutensiz Çikolata Parçalı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Aşama 1

Glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye Bunu yapmak için öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın. Daha sonra 2 fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin ve bir kenara koyun.

Adım 2

Orta boy bir karıştırma kabına pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ayrı bir kaseye yumurtaları ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla karıştırdıktan sonra pudra şekeriyle hazırladığınız karışımla birleştirin.

Aşama 3

Tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra ceviz ve çikolata modüllerini ekleyip birkaç kez daha karıştırın. Hazırladığınız hamuru kaşık yardımıyla alıp kurabiye şekline getirin. 6 cm aralıklarla tepsiye dizin.

4. Adım

Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın ve hazırladığınız kurabiyeleri fırına verin. Glutensiz çikolatalı cevizli kurabiye Üst kısımlar kabarıp çatlamaya başlayana kadar, ortası yaklaşık 12-14 dakika pişirin. pişmiş glutensiz çikolatalı cevizli kurabiyeBunları fırından çıkarıp 5 dakika soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra servis tabağına alıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu