Yaşam

Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolde yer aldığı Netflix’in Gerilim Dolu Filmi ‘Bull Bull’u İnceliyoruz!

Merhaba. Daha, Şahsiyet ve Uysallar dizilerinin ardından Hakan Günday ve Onur Saylak bambaşka bir senaryo ile karşımıza çıkıyor. 21 Nisan’da Netflix’te ekrana gelen, Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit’in başrollerini paylaştığı Boğa Boğa filmi, sıra dışı senaryosuyla oldukça merak uyandıran bir yapım. O zaman incelememek sorun değil! Bu içeriğimizde Toros Toros sinemasının incelemesini ve sinema ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

⚠️⚠️ Not: Çalışma önemli ölçüde spoiler içerebilir. ⚠️⚠️

İyi okumalar.

Son yıllarda Türk oyuncu ve yapımcıları radarına alan Netflix, Türk sinemasında “Ben de varım” diyerek birçok yerli film çekmiş ve platformunda birçok projeye yer vermiştir. Bu yapımlardan biri de son zamanların en popüler filmi olan “Bull Bull” oldu.

Türk edebiyatının keskin kalemi Hakan Günday ve Onur Saylak’ın ortak çalışması olan Boğa Boğa sineması, 41. İstanbul Sinema Festivali’nde gösterildi ve bayramın ilk günü olan 21 Nisan itibarıyla Netflix platformunda Türk izleyicisiyle buluştu.

Hakan Günday kendi romanı Daha’ı 2017 yılında sinemaya uyarlamış ve bu filmin yönetmenliğini Onur Saylak üstlenmiştir. İkilinin başı öne çıktığında oldukça farklı senaryoların ortaya çıktığını söyleyebilirim. Daha izleyenler bilir; kurgusu ve görsel çekimiyle eşsiz ve kelimenin tam anlamıyla “sarsıcı” bir sinemadır.

İkili bu kez başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit’in paylaştığı Boğa Boğa filminde rol aldı. Netflix yapımı olan ve yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği sinema türü ruhsal suistimal ve gerilimdir.

Evli bir çift olan Yalın ve Beyza, hayatlarını alt üst eden bir dizi olayın ardından İstanbul’dan uzaklaşmak için Assos’a yerleşirler. Filmin başındaki sahnelerde aslında Yalın’ın babasının burada bir konutu olduğunu ve ikilinin buraya yerleştiğini görüyoruz.

Filmin en başından itibaren mahallelinin Yalın’a karşı bazen açık bazen de gizli bir düşmanlık beslediğini görüyoruz. Bunun nedeni ilerleyen sahnelerde birer birer görülüyor.

Yalın bir yatırım firmasının yöneticisidir ve yönettiği şirket aleyhine soruşturma ve davalar açılmaktadır. 10 gün gibi kısa bir süre tutuklu kalan Yalın, adli süreç devam ederken serbest bırakılır ve eşi Beyza ile Assos için para harcar.

Beyza, Assos’a taşınmayı evliliklerinde ikinci bir şans olarak görürken, Yalın çoğunlukla insanlardan saklanmakta zorlanır. Çünkü Yalın, yatırım şirketi aracılığıyla birçok insanı finansal olarak yaralamıştır. Taşındığı bu sahil kasabasında soyadına güvenip yatırım yapanlar da dahil.

Bu ‘dibe çökmüşler topluluğu’ Yalın’a oldukça kızmıştır ve hepsi kendilerini batıran kişiyi görünce çeşitli intikam yolları denerler.

Boğa Boğa burcu sinemasının ana teması, İstanbul’dan Assos’a saklanmak için gelen ana karakterin bir boğa gibi kışkırtılması ve giderek kendini kaybetmesidir.

Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Yalın karakteri, sinemanın temel taşları yerine oturduktan sonra giderek paranoyaklaşıyor. Hayattaki tek amacı nefsi müdafaa olan bir adama dönüşen Yalın, içinde bulunduğu durumdan çıkmak için önüne çıkan herkese boğa gibi saldırır.

Gelelim sinemanın diğer ana karakteri Beyza’ya. Funda Eryiğit’in canlandırdığı Beyza’nın sinemada baskın bir karakter olarak karşımıza çıkması beklenirken, yapım ekibinin bu karakteri ihmal ettiğini söylemek yalan olmaz.

Filmin başındaki ön sevişme sahneleri dışında Beyza’nın sahneleri oldukça havadar. Ana karakter olmasına rağmen eşi Yalın ile olan ilişkisinde geride kalmış bir karakterdir.

Sanki sadece filmin son 15 dakikasında sinemaya damgasını vuran diyaloglar için yaratılmış. Ancak hikayenin başında Beyza karakteri kullanılmış olsaydı hikaye daha güçlü olabilirdi. Ancak sinemanın amacı karakterlere odaklanmaktan çok bir ifade vermektir.

Filmin finaline gerçek anlamda yaklaştığımızda, asıl mesajın Türkiye’deki yolsuzluğu eleştirmek olduğunu görüyoruz. Hatta son sahneyi gördüğümde paranın köpeği olmayı bile düşündüm. Bu eleştiri hepimiz için.

Genel olarak Hakan Günday ve Onur Saylak’ın sinema ile bize vermek istediği açıklamanın yerine geldiğini söyleyebilirim. Sonuç olarak başarılı bir filmdi ve ikilinin bundan sonraki projelerini şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. Filmi izlediyseniz yorumlarınızı bekliyorum.

kirkagac-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu