Haber

Trabzonspor maçının ardından

Spor Toto Üstün Lig’in 14’üncü haftasında MKE Ankaragücü alanında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın akabinde Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı ve MKE Ankaragücü Teknik Yöneticisi Ömer Erdoğan basın toplantısında çabayı kıymetlendirdi.

Geçen yılın şampiyonu olan bir ekibe karşı sıkıntı bir maç oynadıklarını kaydeden MKE Ankaragücü Teknik Yöneticisi Ömer Erdoğan, “Özellikle defansif manada tedbirlerimizi aldık. Maçın genelinde rakibimize önemli konumlar vermedik. Çaba düzeyi çok yüksek bir maçtı. Alanda bugün nitekim birinci dakikadan son dakikaya kadar çok uygun uğraş eden bir oyuncu grubum vardı. 1-1’den sonra tatmin olmayan ve galip gelmek isteyen oyuncularım vardı. Önümüzde bir Dünya Kupası ortası olacak. Bu bizim için çok uygun bir fırsat olarak. Biz lig başladıktan sonra misyona geldik, çok fazla hazırlık yapma talihimiz yoktu. Direkt maçlarla ve güç bir fikstür ile başladık. Oynadığımız bütün oyunlarda daima üzerine koymaya çalışan, koşu uzaklığını her hafta üste çeken, topa sahip olma oranını birebir biçimde üste çeken, ceza alanı içerisinde topla buluşma oranını üste çeken bir grubuz. Bugün girdiğimiz durumları değerlendirebilseydik, çok daha rahat bir pozisyonda olurduk. Oyuncularımın bilhassa saha içerisindeki kadro olma hüviyeti, mağlup durumda olsak da maçtan kopmama dileği ve konuma girmemiz olumlu şeyler. Daha fazlasını yapabiliriz. Önümüzdeki devir bizim için güzel bir fırsat olacak” dedi.

ABDULLAH AVCI: KAZANMAK İÇİN GELMİŞTİKMaç öncesinde üçüncü bölgede nasıl baskı yapacaklarını ve akan oyunda neler yapacaklarını çalıştıklarını ifade eden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Bazen çalıştıklarınızın karşılığı olamayabiliyor. Taban çok berbattı. Futbolun kalitesini artırabilmek için genel olarak bunun üzerinde ağırlaşmak gerekiyor. Futbolun kalitesi için bu tabanların daha standart hale gelmesi gerekiyor. Birinci yarıda topun biraz havada dolaştığı, aksiyonun olduğu, birinci topu kimin aldığı, duran toptan bir şey çıkar mı üzere bir oyun vardı. İkinci yarı itibariyle oyun bizim elimize geçti. Hem topa sahip olarak oynadık hem de atak atakları yaptık. Yanlışsız vakitte da golü bulduk. Golden çabucak sonra duran top, korner ve gerisinden penaltı.  Belki oyun 3-5 dakika daha devam etse öteki bir atak yapacaktık. Sonra oyun 1-1 oldu. Kazanmak için gelmiştik ancak bugün itibariyle bu gerçekleşmedi” diye konuştu.

Avcı, Dünya Kupası ortası ile birlikte oyun-oyuncu üzerinden slot tahlilleri ile genel bir kıymetlendirme yapacaklarını kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu